Kiropraktiikka Turku ja Jyväskylä

Kiropraktiikka on tuki- ja liikuntaelinten toiminnallisten häiriöiden tutkimiseen, luonnolliseen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut terveydenhuollon ala, joka keskittyy oireen syyn hoitamiseen. Hoidon tavoitteena on saavuttaa optimaalinen nivelten ja niitä tukevien lihasten toiminta, jolloin niiden virheasennoista johtuvat kivut poistuvat, ja hermoston toiminta normalisoituu. Kiropraktinen hoito on tehokasta, erittäin turvallista sekä ilman lääkkeitä tapahtuvaa manuaalista hoitoa. Koulutettu kiropraktikko voi hoitaa potilasta ilman lääkärin lähetettä, ja keskeinen osa hänen ammattitaitoaan on selvittää hoidon mahdolliset vasta-aiheet. Perusteellisen kyselyn ja tutkimuksen jälkeen hoito räätälöidään aina yksilöllisesti potilaan mukaan.

Kiropraktinen hoito sopii kaiken ikäisille, joten ikä tai kunto ei ole este hoidon antamiselle. Yksi tärkeä hoidon tavoite on hyvä ryhti, joka on välttämätön oikein toimivalle keholle. Se antaa nivelille mahdollisuuden toimia ja liikkua oikein, ja täten mahdollistaa myös hermoston ja lihaksiston optimaalisen toiminnan.

Seurauksena huonosta ryhdistä ja selkärangan virheasennosta on väsymystä, lihas- ja nivelkipua sekä jäykkyyttä. Lihasten on työskenneltävä epäedullisissa asennossa pitääkseen keho pystyssä. Lisäksi jatkuva jännitystila lihaksissa vaikeuttaa niiden aineenvaihduntaa, josta seurauksena maitohappoa ja muita kuona-aineita kertyy lihaksiin ja ne kipeytyvät. Tämän seurauksena lihaksiin muodostuu ns. triggeripisteitä. Jatkuva jännitys selkärankaa ympäröivissä lihaksissa johtaa myös liikkeen vähentymiseen nivelissä, jolloin nivelneste sitkistyy ja ravinnon saanti nikamapinnoilla vähenee. Tämä johtaa ajan myötä kulumiin ja selkärangan rappeutumiseen. Huono ryhti rasittaa myös nikamien välissä olevia välilevyjä altistaen välilevyjen rappeutumille ja madaltumisille.

Tapaa kiropraktikkosi

Heikki Helminen DC BSc ICSSP

Urheilukiropraktikko

Suomen Kiropraktikkoliiton jäsen

The International Federation of Sports Chiropractic (FICS) jäsen

Heikki valmistui Glamorganin yliopistosta, Welsh Institute of Chiropracticistä, 2006. Hänen lopputyönsä aiheena oli golfin pelaajien selkäkipu, ja kiinnostuksen kohteena onkin säilynyt urheilijoiden kiropraktinen hoitaminen. Heikki valmistui urheilukiropraktikoksi tammikuussa 2015. Harrastuksina Heikillä on golf ja jääkiekko, sekä luonnossa liikkuminen.

Pia Helminen DC MSc

Suomen Kiropraktikkoliiton jäsen

The International Federation of Sports Chiropractic (FICS) jäsen

Pia valmistui yhdessä Heikin kanssa Glamorganin yliopistosta 2006. Hän on tehnyt jatko-opiskeluja ikäihmiseten kiropraktisesta hoidosta ja MSc-tutkimuksen yli 65-vuotiaiden kiropraktisessa hoidossa olleiden henkilöiden kipulääkityksen muutoksista. Pia on myös aloittanut Urheilukiropraktian koulutusohjelman. Harrastuksena Pialla on Bichon Frise-rotuisten pikkukoirien kasvatus ja koiranäyttelyt. Hän sai arvostetun Vuolasvirta-palkinnon Suomen Kennelliitolta v. 2013 ansioituneesta kasvatustyöstä.

Chirohelmi


050 437 3544 (Pia)
045 899 3202 (Heikki)
045 318 3885 (Mikael)

info@chirohelmi.fi

Toimipisteet

Turku
Vartiovuorenkatu 10 B, 
20700 Turku

Jyväskylä
tiistaisin
Terveystalon lääkäriasemalla Väinönkatu 9

keskiviikkoisin
Vapaudenkatu 43

Karstulassa ja Viitasaarella kerran kuukaudessa
Kunnon Sykkeen tiloissa