Fricter

Fricter on uusi suomalainen keksintö, joka mahdollistaa liahashuollon ilman perinteisen hieronnan tuomia negatiivisia vaikutteita (kipeys, lihaksen huono toiminta samana päivänä yms.).
Fricter- hoito on potilaallekkin mukava kokemus, ja monet kuvailevat itse hoitoa rentouttavaksi.

Fricter-hoidon avulla pystytään tehokkaasti hoitamaan lihaksen kiinnikkeitä, vähentämään arpikudosta, sekä parantamaan lihaksen elastisuutta. Fricter -hoidon on todettu olevan tehokkaampi myös palautumisessa kuin huippu -urheilussa nykyisin käytössä olevat menetelmät (kevyt liikunta, verryttely ja lepo). Tutkimus Fricterin palautumiseen olevista vaikutuksista tehtiin ulkopuolisesti Jyväskylän ammattikoulun fysioterapian koulutusohjelman toimesta (JAMK).

Mistä Fricter -tarina alkoi

Fricter hieronta

Ollessaan jääkiekkojoukkueen kiropraktikkona 2010 luvun alkupuolella Heikki Helminen huomasi poikittaisen lihaksen käsittelyn olevan tehokas ja myös miellyttävä pelaajille. Lihasten liikeradat kasvoivat ja vanhojenkin vammojen aiheuttamat kivut vähenivät. Ongelmana oli tekniikan raskaus tekijälle. Saman syksyn/talven aikana valmistuivat ensimmäiset luonnokset laitteesta, joka nyt tunnetaan nimellä Fricter. Laite on suunniteltu helpottamaan poikittaista käsittelyä ja takaa yhtä hyvän hoidon ensimmäiselle ja viimeiselle asiakkaalle.

 

Lisää tietoa, ja potilaskokemuksia löytyy Fricterin omilta sivuilta.
 

Chirohelmi

045 318 3885 (Mikael)
045 899 3202 (Heikki)

info@chirohelmi.fi

Toimipisteet

Turku
Vartiovuorenkatu 10 B

Uusikaupunki
maanantaisin
Ylinekatu 27


Jyväskylä
tiistaisin
Terveystalon lääkäriasemalla Väinönkatu 9

keskiviikkoisin
Vapaudenkatu 43